Zoveel verdient Mariah Carey elk jaar aan haar kersthit

Foto AFP / V. Macon

Met de komst van Kerstmis, steekt ook kerstmuziek elk jaar opnieuw de kop op. We worden overdonderd door zeemzoete melodieën, teksten vol liefde en bellen allerhande. Van Wham! naar Michael Bublé tot aan Mariah Carey, alle toppers komen voorbij. En dat levert hen ook geld op.

Daar verdienen de artiesten natuurlijk wel wat aan, maar het daadwerkelijke bedrag dat Mariah Carey elk jaar binnenhaalt met haar ‘All I want for Christmas’, daarvan gaat je kerstmuts toch even omhoog.

450.000 euro per jaarDe Engelse radiozender Channel Five ging op onderzoek en berekende dat het hitje Mariah in het VK alleen al zo’n 450.000 euro per jaar in royalties opleverde. Het staat daarmee op de derde plaats van best verkochte kerstnummer over het Kanaal.

Over gans de wereld bekeken, kwam The Economist tot de conclusie dat Mariah Carey al ruim 60 miljoen euro verdiende aan dat ene liedje.

Wel, het Amerikaanse magazine The Economist ging op onderzoek uit en kwam met de conclusie dat Mariah al ruim 60 miljoen verdiende aan dat ene liedje. Daar kan ze in ieder geval wel wat leuke kerstcadeautjes van kopen.

‘All I Want For Christmas Is You’ werd uitgebracht in 1994. In 2015 volgde een kinderboek gebaseerd op het lied, in 2017 kwam er ook een film. Vele artiesten coverden het nummer ook, waardoor het lied miljoenen views heeft op YouTube.

Andere kerstnummers

Volgens het onderzoek van Channel Five verdienen andere kersthitjes ook aardig wat. Zo brengt ‘White Christmas’ van Bing Crosby elk jaar zo’n 360.000 euro op en ‘Merry Xmas Everybody’ van Slade zo’n één miljoen euro per jaar. En dat in Groot-Brittannië alleen.

We kunnen dus wel concluderen dat als je rijk wil worden, je even een goede kersthit moet schrijven.