Staking politie: "Minister De Crem krijgt tijd om huiswerk te doen, maar acties gaan door"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Minister De Crem bleek op het overleg met de politievakbonden open te staan voor onze eisen en we kijken dan ook uit naar nieuw overleg met hem volgende week, maar de staking die aangekondigd was voor donderdag en vrijdag gaan gewoon door", zegt vakbondssecretaris Joery Dehaes van ACV Politie. "De staking die de bonden, ACV, ACOD en NSPV hadden aangekondigd voor donderdag en vrijdag gaan gewoon door, omdat er niets aan de situatie van het personeel is veranderd en onze eisen dus onveranderd blijven gelden", aldus Dehaes na de ontmoeting met De Crem.

De ACV'er is anderzijds aangenaam verrast door de voorbereiding en de dossierkennis van de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V), die het departement eerder deze week overnam van ontslagnemend minister Jan Jambon (N-VA). "De minister zei dat hij het sociaal overleg opnieuw wil opstarten en hij wil ook bepaalde dossiers met ons bespreken. Zo wil hij nieuw overleg over de zogeheten 'non-activiteit voorafgaand aan het pensioen' (Navap), kortweg de vervroegde uittreding. Daarnaast wil hij ook de selectieprocedure inkorten. De minister vroeg een week respijt om de zaken beter te bestuderen, en die tijd willen we hem wel gunnen. We kijken uit naar het overleg van volgende week."

Ook Carlo Medo, nationaal voorzitter van de politiebond NSPV, zegt "dat hij er vertrouwen in heeft dat het de goede kant kan opgaan."

bron: Belga