Schietpartij Straatsburg - Burgemeester bevestigt vier doden, evacuatie gestart

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de schietpartij in Straatsburg zijn dinsdagavond vier mensen omgekomen en een tiental anderen gewond geraakt, zo bevestigt burgemeester Roland Ries eerdere informatie van Franse media. Drie à vier gewonden zouden nog in levensgevaar zijn. Intussen is ook de evacuatie van de binnenstad van Straatsburg, die sinds de schietpartij hermetisch was afgesloten, gestart. De vermoedelijke dader is omstreeks 1 uur dinsdagnacht nog altijd niet gevat. Hij zou volgens BFMtv met een taxi gevlucht zijn. De taxichauffeur verklaarde aan de politie dat de man gewond was.

Vele mensen zitten nog altijd vast in het Europees parlement, het theater, de sporthal en meerdere restaurants. Alleen al in de Rhenus-arena, waar een basketmatch plaatsvond, gaat het om 5.000 toeschouwers. De burgemeester geeft toe dat het een moeilijke beslissing is. "Het meest dringende deze nacht, is het bevrijden van de mensen in lockdown", zei hij aan BFMTV.

Voor woensdag blijft de kerstmarkt in Straatsburg gesloten en worden de vlaggen halfstok gehangen, besliste de burgemeester.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner is dinsdagavond aangekomen in Straatsburg en zou omstreeks 1.30 uur een persconferentie geven.

Bron: Belga