Leko geeft jongeren Openda en Ngonge basisplaats tegen Atlético

door
Belga
Leestijd 1 min.

Club Brugge-coach Ivan Leko laat de 18-jarigen Loïs Openda en Cyril Ngonge in Jan Breydel opdraven tegen Atlético Madrid op de zesde en laatste speeldag in Champions League-groep A. Na enkele invalbeurten is het voor Openda de eerste basisplaats op het kampioenenbal. Ngonge, die pas twee wedstrijden speelde in de Jupiler Pro League, proeft voor het eerst van de Champions League. Van de ploeg die vrijdag met 2-1 verloor bij Waasland-Beveren verzeilt Saulo Decarli, die tegen de Waaslanders een ongelukkige owngoal maakte, op de bank. Openda is het nieuwe gezicht.

Voor doelman Ethan Horvath bestaat de driemansverdediging uit Benoit Poulain, Brandon Mechele en Stefano Denswil. Op de flanken heeft Leko problemen door heel wat geblesseerden. Sofyan Amrabat zal vermoedelijk de rechterflank voor zijn rekening nemen, aan de overzijde zal Cyril Ngonge de flank afdraven. Het middenveld wordt verder bevolkt door Marvelous Nakamba, Ruud Vormer en Hans Vanaken. Voorin krijgt Wesley Loïs Openda naast zich.

Club Brugge wil het kampioenenbal met opgeheven hoofd verlaten na een - naar Belgische maatstaven - degelijke CL-campagne. De Bruggelingen zijn met vijf punten zeker van overwintering in de Europa League. Atlético (12 ptn) strijdt nog met Borussia Dortmund (10 ptn) voor de groepswinst. Los Colchoneros zijn groepswinnaar als ze tegen Club Brugge winnen of als de Borussen dat niet doen bij AS Monaco, laatste met 1 punt. Begin oktober ging blauw-zwart met 3-1 onderuit in het Estadio Metropolitano.

Bron: Belga