Frankrijk opent onderzoek naar vermiste Kuurnenaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Franse parket zal alsnog een onderzoek starten naar Kuurnenaar Kevin Vanneste, die op 16 september verdween op Corsica. Dat meldt het Franse persagentschap AFP, dat bevestiging kreeg van de procureur van Ajaccio. Drie maanden lang werd niet gezocht naar de 30-jarige Kuurnenaar, tot grote ergernis van burgemeester Francis Benoit. Hij ging gisteren nog in zusterstad Marcq-en-Baroeul hulp zoeken om de zaak te deblokkeren. Het grootste probleem bleek dat de Franse autoriteiten de verdwijning niet als verontrustend beschouwden omdat Vanneste meerderjarig was, maar daar komt nu dus verandering in.

Procureur van Ajaccio Eric Brouillard bevestigde dat Vanneste nooit zijn vliegtuig nam vanuit Bastia naar huis. Vanneste zou op 27 september terugkeren. De verdwijning werd niet gesignaleerd op Corsica, maar de vraag van de Belgische autoriteiten en burgemeester Francis Benoit is niet in dovemansoren gevallen. De procureur beval een onderzoek, dat zal uitgevoerd worden door de politie van Porto-Vecchio.

"We weten dat zijn gsm nog een tweetal dagen heeft gewerkt na 16 september. Daarna kregen we geen signaal meer", aldus Bouillard aan AFP. Vanneste was midden september naar Corsica afgereisd om een droom, namelijk het afstappen van GR20-wandeling, te verwezenlijken. Op 16 september had hij een laatste keer contact met zijn familie, daarna hoorde niemand nog iets van de Kuurnenaar.

bron: Belga