Europees Parlement zet werkzaamheden voort in Straatsburg

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een dag na de dodelijke schietpartij in het centrum van de stad heeft het Europees Parlement vanochtend de werkzaamheden hervat. "De kracht van vrijheid en democratie overwint het geweld, de misdaad en het terrorisme", verklaarde voorzitter Antonio Tajani bij de opening van de zitting. "Vandaag is voor iedereen een moeilijke dag", zo opende Tajani een debat met de Cypriotische president Nikos Anastasiades. De schietpartij op de kerstmarkt in het stadscentrum was volgens de Italiaan een "criminele aanval tegen de vrede, tegen de democratie, tegen onze manier van leven".

"We moeten exact het tegenovergestelde doen van zij die de democratie willen schaden. We moeten doorgaan en onze gewoonten niet opgeven", zo legde Tajani uit waarom de zitting wordt hervat. "De kracht van vrijheid en democratie overwint het geweld, de misdaad en het terrorisme".

Ook gisteravond gingen de debatten in het Europese halfrond gewoon door, tot omstreeks middernacht. Na de schietpartij werd het gebouw, dat aan de rand van de stad ligt, wel in "lockdown" geplaatst. Pas omstreeks 02.00 uur mochten de aanwezigen op eigen risico het gebouw verlaten.

Om 12.00 uur houden de Europarlementsleden een minuut stilte uit solidariteit met de slachtoffers.

Bron: Belga