Etienne Davignon bevestigt in naam van de verkopende RSCA-aandeelhouders: "Serene sfeer"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Etienne Davignon heeft in naam van de verkopende aandeelhouders van RSC Anderlecht naar buiten gebracht dat er geen onmin is met nieuwe voorzitter Marc Coucke. Davignon liet weten dat de geplande aandeelhoudersvergadering van dinsdag in een serene sfeer verliep. "We onderhouden intussen constructieve en positieve contacten met Marc Coucke, met een gemeenschappelijk doel: het belang van de club versterken", liet hij optekenen. "De verkopende aandeelhouders werden, zoals voorzien bij de verkoop, volledig betaald in maart 2018", legde de 86-jarige oud-politicus en -diplomaat uit. "In het kader van de licentie voor 2018 heeft de club tijdelijke leningen afgesloten met een aantal aandeelhouders, die zoals gepland zullen worden terugbetaald. Vandaag vond, zoals een jaar geleden werd voorzien en normaal is binnen een verkoopsproces, een opvolgmeeting met de verkopende aandeelhouders plaats. Dit gebeurde in een serene sfeer."

"Alychlo (de investeringsmaatschappij van Coucke, red.) onderhoudt intussen constructieve en positieve contacten met de huidige aandeelhouders, met een gemeenschappelijk doel: het belang van de club versterken", besloot Davignon.

Het Nieuwsblad en La Dernière Heure openbaarden dat paars-wit over een 'speciale rekening' beschikte, die aangewend kon worden als het krap bij kas zou komen te zitten. Op die rekening zou een bedrag staan dat eigendom is van voormalige aandeelhouders van de club die meer dan één procent van hun aandelen verkochten. Ze kregen niet al hun geld in één keer uitbetaald, maar konden een interest verdienen door het geld tot eind 2018 te laten staan. Volgens de kranten was er sprake zijn van een dispuut tussen nieuwe voorzitter Marc Coucke en de oude aandeelhouders omtrent de terugbetaling van dat bedrag. Voormalig voorzitter Roger Vanden Stock zou als gevolg van de zaak afgelopen zondag niet aanwezig zijn geweest tijdens de competitiematch tegen Charleroi.

Bron: Belga