EK basketbal 2019: Belgian Cats loten gastland Servië, Rusland en Wit-Rusland in groepsfase

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgian Cats kennen hun tegenstanders op het EK basketbal (27 juni-7 juli 2019) komende zomer in Servië en Letland. De Belgische vrouwen treffen in groep D gastland Servië, Rusland en Wit-Rusland. Dat werd vandaag duidelijk tijdens de loting in Belgrado. De groepswinnaar van elke poule stoot rechtstreeks door naar de kwartfinales. Nummers twee en drie spelen een barrage om de top acht te bereiken. De mogelijke tegenstander voor de Cats in die barrage komt uit groep C. De beste zes op dit EK verdienen een ticket voor deelname aan het pre-olympisch kwalificatietoernooi op weg naar Tokio 2020.

De Belgian Cats werken hun duels af in Servië, in Nis en Zrenjanin, net als de teams in groep C. Poules A en B spelen in de Letse hoofdstad Riga. Riga ontvangt ook de barragewedstrijden. De eindfase vanaf de kwartfinales gaat door in Belgrado.

De vrouwen van bondscoach Philip Mestdagh zaten voor de loting in de tweede pot. Ze verloren hun status als reekshoofd door pas als tweede te eindigen in hun kwalificatiepoule, na Tsjechië.

De Belgian Cats kenden de voorbije twee jaar een periode van ongekend succes. Na een derde plaats op het EK in Praag in de zomer van 2017 volgde dit jaar in september een vierde plaats op het WK in Tenerife.

Loting:

Groep A: Oekraïne, Groot-Brittannië, Letland, Spanje

Groep B: Zweden, Frankrijk, Tsjechië, Montenegro

Groep C: Hongarije, Turkije, Italië, Slovenië

Groep D: Wit-Rusland, Rusland, België, Servië

bron: Belga