Belgen in het buitenland - Tottenham raapt punt in Barcelona en stoot door ten koste van Inter

door
Belga
Leestijd 1 min.

Barcelona en Tottenham hebben woensdag op de zesde en laatste speeldag in groep B van de Champions League 1-1 gelijkgespeeld. Tottenham, met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld, gaat dankzij dat punt richting achtste finales. Thomas Vermaelen stond bij Barcelona, dat al zeker was van groepswinst, in de basis. Inter, waar Nainggolan op de bank bleef, speelde 1-1 gelijk tegen PSV en moet vrede nemen met plaats drie. Eén minuut had Vermaelen tevoren al gekregen in de Champions League, maar dinsdag werden het er 90. Zijn ploegmaat Ousmane Dembélé (7.) bracht Barça na een lange en pijlsnelle sprint inclusief slalombewegingen al heel snel op voorsprong. Met een binnenschuiver op aangeven van Kane schonk Lucas (85.) Tottenham in het slot de 1-1 en bijgevolg ook de achtste finales. Mousa Dembélé ontbrak bij Tottenham nog altijd geblesseerd.

Ook in Milaan viel er al snel een doelpunt. Hirving Lozano (13.) werd helemaal vrijgelaten aan de tweede paal, en kopte PSV verrassend op voorsprong. Precies hetzelfde verhaal deed zich in de tweede helft voor bij Inter, waar het Mauro Icardi (73.) was die met het hoofd mocht scoren. Dante Rigo (PSV) bleef net als Nainggolan op de bank.

Barcelona is groepswinnaar met veertien punten. Tottenham en Inter hebben elk acht punten, maar Tottenham haalt het op basis van de onderlinge duels. PSV is laatste met twee punten.

Bron: Belga