Belgen in het buitenland – Liverpool schakelt Napoli van Dries Mertens uit, ook PSG gaat door

Belgen in het buitenland - Liverpool schakelt Napoli van Dries Mertens uit
Belgen in het buitenland - Liverpool schakelt Napoli van Dries Mertens uit

Liverpool heeft woensdag op de zesde en laatste speeldag in groep C van de Champions League met 1-0 van Napoli gewonnen. Het stoot daarmee door richting achtste finales, ten koste van het Napels van Dries Mertens. Die laatste werd middenin de tweede helft vervangen, bij Liverpool bleven Mignolet en Origi op de bank. PSG won zonder Thomas Meunier met 1-3 bij Rode Ster Belgrado. Liverpool was tegen de Napolitaners de meest bedrijvige ploeg in de eerste helft, en na aan individuele actie stak Mo Salah (34.) de bal door de benen van doelman Ospina. 1-0 voor de thuisploeg. Mertens was tevoren al heel driest getackeld door Virgil van Dijk, maar kon verder. Na 67 minuten werd hij toch vervangen, maar aan de score veranderde niets meer.
Na een slalom op links van Mbappé bracht Edinson Cavani (10.) PSG al vroeg op voorsprong in Belgrado. Met een nieuwe onhoudbare slalom maakte Neymar (40.) er kort voor de rust 0-2 van. Met een volley bezorgde Marko Gobeljic (56.) Rode Ster na de pauze de aansluitingstreffer. Met het hoofd stelde Marquinhos (74.) een kwartiertje voor tijd de zege veilig voor de Parijzenaars, Mbappé (90+2.) breidde finaal nog uit tot 1-4.
PSG is groepswinnaar met 11 punten. Liverpool en Napoli tellen elk negen punten, maar Liverpool stoot door. Napoli overwintert in de Europa League, Rode Ster is laatste met vier punten.

Bron: Belga