"Dag van leerrijke en intense gesprekken"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Premier Charles Michel heeft een dag van "leerrijke en intense gesprekken" met een reeks Kamerfractieleiders achter de rug. De werkzaamheden gaan morgen voort. Tijdens de namiddag tekent de eerste minister present voor het debat naar aanleiding van de regeringswissel. Dat meldt zijn woordvoerder. Nadat hij zaterdagavond had bekendgemaakt door te gaan met een minderheidsregering zonder N-VA, kondigde premier Michel in één adem aan dat hij contacten zou leggen met de verschillende democratische fracties in het parlement. Dat moet meer duidelijkheid scheppen over de manier van werken tijdens de komende weken en maanden.

Die werkzaamheden gingen vanmorgen van start. De premier had gesprekken met de vertegenwoordigers van N-VA, MR, PS, CD&V, Open Vld, sp.a en Ecolo-Groen. Morgen volgen nog cdH en DéFI. Vlaams Belang, PVDA, PP en Vuye & Wouters worden niet verwacht in het voorzitterschap van de Kamer.

Na de middag staat een verdieping hoger het debat geagendeerd over de gebeurtenissen van het afgelopen weekend: het vertrek van N-VA en de doorstart met een minderheidsregering. Dat belooft een pittig debat te zullen worden. Volgende week dinsdag zal duidelijk zijn of er ook een regeerverklaring komt en eventuele moties van vertrouwen of wantrouwen. Naast het kleine PP is sp.a de enige partij die een motie van wantrouwen heeft geopperd.

bron: Belga