Schietpartij Straatsburg – Mogelijk één dode en zes gewonden bij incident op kerstmarkt

Bij een incident op een kerstmarkt in de Oost-Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gevallen. Er zouden één dode en zes gewonden zijn, is in politiekringen vernomen. De dader zou nog op de vlucht zijn. Dat melden diverse Franse media. Het schietincident vond dinsdag rond 20 uur plaats in het centrum van de stad. Een man zou schoten gelost hebben op een menigte, waarop er paniek uitbrak. Veel mensen vluchtten weg naar een restaurant. Volgens Le Figaro, die de prefectuur van Bas-RHin citeert, zouden er één dode en zes gewonden zijn.
De burgemeester van Straatsburg, Roland Ries, riep via de Franse media alle burgers op om binnen te blijven. Op sociale media werd gemeld dat de binnenstad van de metropool in de Elzas compleet is afgesloten. De dader zou nog vrij rondlopen.
De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christopeh Castaner, was voor een receptie in het Elysée op het moment van de feiten en zou volgens diverse getuigen het gebouw verlaten hebben en teruggekeerd zijn naar zijn kabinet om de situatie op de voet te volgen. Nog volgens Le Figaro is ook president Emmanuel Macron aanwezig in het Elysée en zou hij zijn bezoek aan de voornoemde receptie ingekort hebben.

Bron: Belga