Champions League - Club Brugge beëindigt CL-campagne met brilscore tegen Atlético

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge heeft dinsdag zijn Champions League-campagne in het Jan Breydelstadion afgesloten met een doelpuntenloos gelijkspel tegen Atlético Madrid. Ivan Leko gooide met Loïs Openda en Cyril Ngonge twee 18-jarigen voor de leeuwen. Het nummer drie uit de Primera Division begon gretig aan de partij, wat resulteerde in enkele hete standjes voor het blauw-zwarte doel. Zo moest Ethan Horvath paraat staan op een knal van Thomas. Club Brugge kreeg een vrije trap op een mooie plek, maar Stefano Denswils poging kon Jan Oblak niet verontrusten. Aan de overzijde moest Horvath wel alles uit de kast halen op een mooie krul van Antoine Griezmann. Beide teams gingen rusten met een brilscore.

In de tweede helft was het een halfuur wachten op een echte kans. De ingevallen Luan Peres kreeg dé mogelijkheid om Club Brugge op voorsprong te brengen. De Braziliaan stond na een counter helemaal alleen aan de tweede paal, maar hij kopte het leer op Oblak. De troepen van Diego Simeone, in eigen stadion met 3-1 te sterk voor de Bruggelingen, kwamen nadien opzetten. Het was even alarmfase rood in de blauw-zwarte zestienmeter, een afstandsschot van Koke zoefde net naast. De thuisploeg overleefde een slotoffensief van Atlético en pakte zo een knap punt.

Club Brugge eindigt zo met 6 punten op de derde plaats in groep A. Borussia Dortmund, dat met 0-2 won bij AS Monaco (1 pt), is poulewinnaar met 13 punten. Atlético telt ook 13 punten, maar deed het minder goed in de onderlinge confrontaties met Dortmund.

bron: Belga