VIDEO. Man neemt afscheid van zijn hersentumor tijdens operatie

Een Engelse man heeft zijn hersentumor uitgewaaid terwijl hij geopereerd werd. Dat deed hij met de woorden “kom nooit meer terug en laat je vrienden thuis”.

In 2015 kreeg James Hinnigan uit Wigan in Engeland te horen dat hij leed aan hersenkanker. De 39-jarige onderhoudsmanager besloot om een proefbehandeling met een ‘iKnife’ te ondergaan in het Charing Cross ziekenhuis in Londen. Een ‘iKnife’ is een intelligente scalpel die detecteert of het weefsel slechtaardig is of niet.

SmeerlapTijdens de operatie moest Hinnigan bij bewustzijn blijven en praten met een verpleegster, zodat de chirurgen konden zien of zijn spraak werd aangetast of niet. De vader van twee had op voorhand aangegeven dat hij het verwijderde kankerweefsel onder ogen wilde zien.

Op de beelden is te zien hoe hij het kwaadaardige gezwel een ‘smeerlap’ noemt en er vervolgens afscheid van neemt: “kom nooit meer terug en laat je vrienden thuis”, klinkt het. Nu, drie jaar na de operatie, is Hinnigan kankervrij en leidt hij weer een normaal leven.