Bitcoin al 329 keer ‘gestorven'

Bitcoin. Een term die enkele jaren geleden nog een woordje uitleg nodig had. Maar dezer dagen is de grootste cryptomunt alom bekend. Dagelijks vechten ‘beren' en ‘stieren' het uit om de prijs van het digitale goedje naar hun gewenste laagte of hoogte te trekken.
door
rvh
Leestijd 2 min.

Beren aan de macht en stieren op de loer in Bitcoinland

Naar analogie met hoe een beer aanvalt, betekent de term ‘bearmarket' dat de prijs van een verhandeld goed of aandeel gedurende langere tijd daalt. Omgekeerd wordt in een ‘bullmarket' verwezen naar de manier waarop een stier de aanval inzet: van beneden naar boven. De prijs van een aandeel stijgt dan over een langere periode. Eind 2017 flirtte Bitcoin nog met de kaap van 20.000 dollar per volledige eenheid. Op moment van schrijven krijg je nog een schamele 3.330 dollar voor één Bitcoin. Vele kopers die in 2018 ingekocht hebben, krijgen het dan ook Spaans benauwd.

Jezus is er niets tegen

Amper één keer herrees de hoofdrolspeler uit de Bijbel. Bitcoin daarentegen werd sinds diens genesis in 2009 al 329 doodverklaard in de media. Ook regent het opvallend meer

‘overlijdensberichten' tijdens een bearmarket. Toch staat de grootste der cryptomunten nog steeds recht. Dalingen van 80% en meer zijn in cryptoland geen uitzondering. Stijgingen van meer dan 1.000% zijn dat echter ook niet. En laat het nu juist die helse wisseling in koers zijn die speculanten zo aantrekkelijk vinden. Wil je zelf volgen wat Bitcoin dezer dagen qua prijs doet? Bekijk de bitcoin koers via Satos.nl

#HODL, voor wie het allemaal wat rustiger mag

Wie correct kan inschatten (of gokken) wat de prijs van Bitcoin volgend jaar, volgende maand of zelfs volgend uur gaat doen, kan dus aardig wat bijverdienen. Toch zijn er in de cryptowereld veel mensen die gewoon hun favoriete cryptomunt kopen en bijhouden voor ettelijke jaren. Een strategie die tot nu toe mooie resultaten oplevert, want op langere termijn blijven Bitcoin en andere cryptomunten aardig stijgen. ‘Hodlers', een term die ontstaan is uit een schrijffout van het werkwoord ‘holden', opteren vaak voor crypto's met een solide use case, sterk team en/of beloftevolle partners uit de zakenwereld. Echter moeten ‘hodlers' over stalen zenuwen beschikken.

Zo weerhouden ze zich ervan te verkopen bij sterke koersdalingen en vergroten ze hun

cryptoportefeuille juist wanneer de koers van Bitcoin aan het dalen is. Eén gouden regel weergalmt wel doorheen de cryptocommunity: investeer nooit meer dan je bereid bent om te verliezen.

(RVH)