Hoe games levens kunnen redden in drie stappen

Play it safe wil met de hulp van games werknemers inlichten over de gevaren op de werkvloer. Elk uur vindt er in België immers een zwaar werkongeval plaats en elke week is er zelfs een dodelijk slachtoffer. Oprichters Brecht en Mike vertellen hoe Play it safe levens kan redden, in elke organisatie.

1. Actief leren

«Wanneer je een spel speelt, verwerk je actief informatie. Je gaat zelf op ontdekkingstocht, waardoor je 30% meer gaat onthouden en vier keer sneller leert dan door passief te luisteren naar een presentatie. Games dagen ook uit. Je wilt koste wat kost je collega’s verslaan. Plots wordt veiligheid op de werkvloer wél een prioriteit. Dat geldt voor bouwbedrijven en ziekenhuizen, maar bijvoorbeeld ook op kantoor en in winkels. Wij hebben een uitgebreid klantenbestand.»

2. Waar je wilt, wanneer je wilt«Werknemers moeten niet een hele dag vrijmaken, zoals dat vaak gaat met een klassieke opleiding. Ze spelen de game tussen twee vergaderingen door. Zo verliezen ze geen tijd om hun dagelijks werk uit te voeren. Doordat je het spel op je smartphone of PC speelt, kan je dat doen waar je maar wilt. Wanneer je wacht op de trein, op het toilet, tijdens je koffiepauze… Sommige werknemers spelen het zelfs thuis met hun kinderen!»

3. Bedrijven weten waar het schoentje knelt

«Werkgevers kunnen de scores van hun collega’s op de voet volgen. Op die manier kunnen ze achterhalen hoe het gesteld is met de kennis van de veiligheidsprocedures. Welke zijn gekend en op welke moet er dieper worden ingegaan?»