Vlaamse Televisiesterren worden uitgereikt tijdens gastcollege aan Universiteit Gent

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Vlaamse Televisie Academie reikt maandagavond voor de elfde keer de Vlaamse Televisie Sterren uit. Dat gebeurt tijdens een gastcollege aan de Universiteit van Gent. In een "bijzonder gastcollege" werpt de Universiteit Gent een blik achter de schermen van de Vlaamse televisiesector. Op uitnodiging van de vakgroep Communicatiewetenschappen en de Faculteit Politieke & Sociale Wetenschappen van Gent brengt de Vlaamse Televisie Academie "opkomend en gevestigd televisietalent" samen voor "een avond vol debat en reflectie over creativiteit, hedendaagse trends en toekomstige uitdagingen".

De gastheer van het gastcollege is Mark Uytterhoeven, voormalig tv-presentator en bestuurslid op de achtergrond bij KV Mechelen. Tv-persoonlijkheden zoals Otto-Jan Ham, Julie Mahieu, Lynn Van Royen, Thomas Van der Veken, Tom Waes, Carry Goossens, René Vlaeyen, Joris Hessels en Frank Van Passel nemen deel aan het evenement. Maandagavond worden ook de winnaars van de Televisie Sterren bekendgemaakt, met name de beste televisiemakers en televisieprogramma's van 2017.

De genomineerden:

Acteur: Ben Segers, Jeroen Perceval, Marc Van Eeghem, Peter Van den Begin.

Actrice: Barbara Sarafian, Lynn Van Royen, Tiny Bertels, Veerle Baetens.

Presentator: Dieter Coppens, Jens Dendoncker, Otto Jan Ham, Thomas Van Der Veken.

Presentatrice: An Lemmens, Danira Boukhriss, Frances Lefebure, Goedele Wachters.

Humor & Comedy: "De Ideale Wereld" (Canvas), "De Zonen van Van As" (VTM), "Generatie B" (Canvas), "Zie Me Graag" (Eén).

Drama: "Beau Séjour" (Eén), "Chaussée d'Amour" (Vier), "Tabula Rasa" (Eén), "Tytgat Chocolat" (Eén).

Info & Reportage: "Alleen Elvis Blijft Bestaan" (Canvas), "Goed Volk" (Eén), "Radio Gaga" (Canvas), "Topdokters" (Vier).

Entertainment locatie: "Hoe Zal Ik Het Zeggen? " (VTM), "Hotel Römantiek" (Vier), "Liefde voor Muziek" (VTM), "Sorry voor Alles" (Eén).

Entertainment studio: "Control Pedro" (Vier), "De Slimste Mens" (Vier), "Mag Ik U Kussen? " (Eén), "The Voice Van Vlaanderen" (VTM).

bron: Belga