Jupiler Pro League - Anderlecht verspeelt in de slotfase driepunter tegen Charleroi

Anderlecht is er zondag op de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League niet in geslaagd te winnen van Sporting Charleroi (1-1). Paars-wit stond door een doelpunt van Amuzu bijna de hele tweede helft 1-0 voor, maar kreeg in de slotfase nog een strafschopdoelpunt van Benavente te verwerken. In de tussenstand blijft Anderlecht vierde, met 31 punten. Charleroi behoudt zijn zesde stek, met 27 punten. Charleroi begon gretig op de nog steeds schabouwelijke grasmat in het Constant Vanden Stock-stadion. Gholizadeh trapte na nauwelijks vijftien seconden al op Didillon. Anderlecht nam nadien het heft in handen. Eerst dreigde Bornauw met een kopballetje, vervolgens was Amuzu op links gevaarlijk. Na zelf de actie te hebben opgezet, stond het Anderlecht-product ook aan het einde van de aanval. Zijn volley belandde op de paal. Ook Dimata - vooraf nog twijfelachtig met kniepijn - toonde zich met een schot dat net naast ging. Charleroi bleek niet onder de indruk en verzuimde zelf te scoren bij een vrije kopkans voor Dessoleil en een schuiver van Benavente. Na een aangename eerste helft was de ruststand 0-0.

Na de pauze was de eerste kans wel meteen raak. Dimata bereikte via Gholizadeh Amuzu, die de 1-0 mooi over Penneteau binnentrapte. Charleroi kreeg het initiatief vervolgens cadeau van Anderlecht, maar deed daar helemaal niets mee. Paars-wit was via een bedrijvige Dimata nog het gevaarlijkst. De overwinning leek binnen, maar een minuut voor tijd schoten de Brusselaars zichzelf in de voet. Bornauw maakte hands in de zestien en scheidsrechter Lardot twijfelde niet: strafschop. Benavente nam het geschenk met beide handen aan en legde de eindstand vast op 1-1.

Bron: Belga