Vroedvrouw maakt smoothies van verse placenta’s

Vroedvrouw maakt smoothies van verse placenta's
Foto Unsplash

Een Australische vroedvrouw heeft een lucratieve bijverdienste gevonden. De 23-jarige Ciara Noble transformeert placenta’s in verschillende producten voor de kersverse mama’s. Haar aanbod is uitgebreid, met onder andere pillen en smoothies.

Gezondheidsvoordelen

Volgens de Australische hebben verse placenta’s heel wat gezonde eigenschappen. Zo zouden ze je een energieboost geven, brengen ze je hormonen terug in balans, zorgen ze voor meer melkproductie… Ciara is zich bewust van het feit dat veel mensen dit maar niets vinden, maar vindt het zelf “zonde om iets dat negen maanden in je heeft gegroeid zomaar weg te gooien”. De afgelopen twee jaar heeft ze al meer dan honderd vrouwen een dienst bewezen en dat zorgt voor een mooie bijverdienste. Per jaar verdient ze omgerekend zo’n 13.000 euro aan haar hobby.

Uitgebreid assortimentDe producten die Noble aanbiedt, zijn zeer gevarieerd. Zo begon ze met capsules gemaakt van gedroogde moederkoek. Nadien kwam ze op het idee om rauwe placenta toe te voegen aan smoothies, wat er volgens haar voor zorgt dat er helemaal geen voedingsstoffen verloren gaan. Haar creatieve diensten biedt ze gratis aan. Wat dacht je van een hartje of ‘love’ gemaakt uit navelstreng? Ciara gaat er prat op een ‘zero waste’-beleid te hanteren. Origineel is het alleszins.