Belgen in het buitenland - Verschueren bezorgt NAC Breda met assist en treffer drie gouden punten

NAC Breda heeft zondag de vijftiende speeldag in de Nederlandse Eredivisie afgesloten met een verrassende thuiszege tegen Vitesse. Arno Verschueren legde in de slotfase de 2-1 eindstand vast en helpt NAC zo van de rode lantaarn af. De verdediger gaf eerder al de assist voor het openingsdoelpunt. In Breda bleef de partij lange tijd op slot, maar met de rust in zicht viel er plots veel te beleven. Vitesse kreeg aanvankelijk een vrije trap na een lichte overtreding van de Belgische verdediger Arno Verschueren op oude bekende Büttner (ex-Anderlecht) op de rand van het strafschopgebied. Na tussenkomst van de VAR gaf de ref een strafschop. Foor kreeg het hoongelach over zich, omdat hij het leer hoog over stifte. De onbegrijpelijke misser werd extra pijnlijk toen Mitchell te Vrede (45.+1) NAC even later op voorsprong zette na terugkoppen van Verschueren. Het doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd, maar de VAR greep in.

Na de pauze kopte Linssen (72.) de gelijkmaker tegen de gang van het spel in binnen. Toch zou NAC zijn derde competitiezege niet meer laten schieten. Verschueren (84.) rukte op de counter mee op en stond op de goede plaats om de winning goal te maken. Zo geeft NAC de rode lantaarn door aan De Graafschap. Vitesse, dat nog met tien man eindigde na twee gele kaarten voor Matus Bero, komt op de zevende plek terecht.

Nog op de vijftiende speeldag hield Utrecht de punten thuis tegen Heracles (3-1). Bij de bezoekers speelde Dario Van den Buijs 80 minuten mee. Othman Boussaid mocht bij Utrecht de slotminuten volmaken, Cyriel Dessers kwam niet van de bank. Utrecht springt over Heracles naar de vierde plaats, de Heraclieden zijn vijfde.