Belgen in het buitenland - Real Madrid heeft weinig overschot tegen rode lantaarn

door
Belga
Leestijd 2 min.

Real Madrid heeft zondag op de vijftiende speeldag in de Primera Division een zuinige overwinning geboekt tegen rode lantaarn Huesca (0-1). Gareth Bale (8.) maakte met een knappe volley al heel vroeg het winnende doelpunt. Nadien hield Rode Duivel Thibault Courtois de krappe voorsprong staande. Promovendus Huesca kreeg voor het eerst in haar 118-jarige bestaan Real Madrid over de vloer. Het inspireerde de rode lantaarn ondanks de vroege openingstreffer tot een sterke wedstrijd. Maar Huesca slaagde er ondanks een karrenvracht aan kansen niet in Courtois te vloeren. Vooral Moi Gomez, na een kwartier, en David Ferreiro, rond het uur, vervloekten de Belgische nummer 1. Courtois hield zijn netten schoon, waardoor Real Madrid oprukt naar de vierde plaats op vijf punten van Barcelona.

In de Italiaanse Serie A ging Atalanta met 1-3 winnen op bezoek bij staartploeg Udinese. De ploeg uit Bergamo dankt die zege aan aanvaller Zapata, die een hattrick scoorde. Bij Atalanta zat Timothy Castagne op de bank, pas in de 78e minuut kwam de Rode Duivel tussen de lijnen. Atalanta is zesde, Udinese 17e.

Straatsburg geraakte tegen degradatiekandidaat Caen in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Doelman Matz Sels ging vooral bij de 1-1 de mist in. De Belgische goalie werkte een hoge bal onzorgvuldig weg in de voeten van Fajr (22.), die de bezoekers op gelijke oogte bracht. Tegen de 2-2 viel niets te beginnen. Met een punt schiet Straatsburg weinig op in de Ligue 1. Na zeventien speeldag bezetten Sels en co. de achtste plek. Caen, al enkele wedstrijden zonder de geblesseerde Stef Peeters, is achttiende.

In Turkije rukt doelman Ruud Boffin met zijn club Antalyaspor verder op naar de derde plek in de stand na een 0-2 overwinning op bezoek bij Bursaspor. Antalya veroverde na 15 speeldagen 26 punten. Dat zijn er evenveel als nummer twee Kasimpasa en vier minder dan de verrassende leider Basaksehir. Topploegen Besiktas en Galatasaray (25 ptn) hijgen wel in de nek van Boffin en co. Fenerbahçe (14 ptn) laat het dit seizoen helemaal afweten en bengelt onderaan.

bron: Belga