VN-Migratiepact – “N-VA stort land in crisis”

De groene oppositie is niet te spreken over de demarche van regeringspartij N-VA. “N-VA stort land in een crisis. De kracht van verandering is de kracht van vernieling gebleken”, tweet Kamerfractieleider Kristof Calvo. Hij reageert daarmee op de aankondiging dat N-VA zich uit de regering gezet acht indien premier Charles Michel zondag naar Marrakesh vertrekt. N-VA-voorzitter Bart De Wever sprak klare taal. Stapt Michel op het vliegtuig richting de VN-conferentie, dan vertrekt hij als premier van de huidige Zweedse coalitie, maar landt hij ter plaatse als premier van de “Marrakesh-coalitie”.
“Was dus geen Marrakesh-coalitie, maar een coalitie van menselijkheid & samenwerking. Blijkbaar wil @de_nva daar geen deel (meer) van zijn”, reageert Calvo op twitter. “N-VA stort land in een crisis. De kracht van verandering is de kracht van vernieling gebleken. Weinig opgebouwd, vooral afgebroken. Tevreden dat breed front deze week ‘stop’ heeft gezegd. Nu zo snel mogelijk weer vooruit.”
Ook Groen-voorzitter Meyrem Almaci trekt hoge ogen bij de beslissing van N-VA. “2 jaar stilzwijgend het pact laten passeren, dan 3 weken het land gijzelen om vervolgens geen enkele verantwoordelijkheid voor deze schertsvertoning te willen nemen: N-VA kan dat”, besluit zij.

bron: Belga