Proximus League - KV Mechelen pakt makkelijke driepunter bij Westerlo

KV Mechelen heeft zaterdagavond op de achttiende speeldag in de Proximus League de drie punten meegenomen bij Westerlo (1-3). De Kakkers namen in de tweede helft de maat van een slap Westerlo en wippen zo over Tubeke naar een tweede plaats in de tweede periode, op twee punten van leider Beerschot Wilrijk. Nikola Storm deelde drie assists uit. Westerlo begon het best aan de partij, maar tot veel dreiging kwamen de Kemphanen niet. Het wedstrijdbegin werd gekenmerkt door slordig spel en veel duels. Na 17 minuten staken de bezoekers een eerste keer de neus aan het venster via Storm, die met een volley uitpakte op een afvallende bal. Zijn poging waaide een halve meter over doel. Drie minuten later tikte De Camargo een lage voorzet van Storm net naast de tweede paal. De eerste helft eindigde op 0-0.

Na twee minuten in de tweede helft werd het stil in Het Kuipje. Gustav Engvall duwde een voorzet van Storm aan de tweede paal in doel. De bezoekers zwaaiden de plak, terwijl Westerlo het spel onderging. Vlak voor het uur kregen de toeschouwers een kopie van het eerste doelpunt te zien: Storm met de lage voorzet en De Camargo met de gemakkelijke binnentikker aan de tweede paal. Twintig minuten voor tijd deed een owngoal van Noël Soumah de boeken toe voor Westerlo, dat niet langer aandrong maar in de 87e toch nog de eerredder lukte via diezelfde Soumah. Eindstand 3-1.