Jupiler Pro League - STVV en Standard delen de punten in vermakelijk duel op Stayen

STVV en Standard hebben zaterdagavond op de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld. Een flits van uitblinker Kamada zorgde voor de Truiense voorsprong aan de rust, Obbi Oulare bracht de bezoekers in de tweede helft langszij. STVV klimt in de tussenstand over Anderlecht naar de vierde plaats, Standard is voorlopig opnieuw zesde. De partij begon voortvarend. Na twee minuten lag de bal al in het Luikse doel, maar het doelpunt van Daichi Kamada werd afgekeurd voor buitenspel. Drie minuten later toonde het goudhaantje van STVV zich opnieuw: hij dribbelde zich een weg voorbij een paar Luikenaars om dan ongelukkig op Standard-doelman Guillermo Ochoa te besluiten. De bezoekers konden in de beginfase dreigen via Maxime Lestienne, maar Kenny Steppe behoedde zijn ploeg van de vroege achterstand. Op het kwartier trof een verschroeiende uithaal van Yohan Boli de paal. Tien minuten later zette Roman Bezus de Ivoriaan schuin voor doel, maar Ochoa maakte zich goed breed. Op slag van rust achtte Kamada zijn moment gekomen: de rode zee opende, de vinnige Japanner glipte erdoorheen en omspeelde Ochoa op zijn weg naar doel. 1-0 was de ruststand.

Standard reageerde in de tweede helft op het uur via Obbi Oulare, die door de buitenspelval glipte om de gelijkmaker - en zijn eerste goal voor Standard - voorbij Steppe in doel te schuiven. De Kanaries oogden vermoeider en konden enkel vanop afstand dreigen via Boli en Casper De Norre. Met het slotkwartier in zicht gingen de bezoekers nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong, maar kregen achterin ook af te rekenen met gestuntel. Boli en Pol Garcia pakten de cadeaus echter niet uit. Het bleef 1-1.