Grote rellen blijven voorlopig uit, maar hier en daar opstootjes

In Parijs komt het vandaag voorlopig niet tot grootschalige confrontaties tussen manifestanten van de ‘gele hesjes’ en de ordediensten. Hier en daar zijn wel voertuigen in brand gestoken en wordt de politie met stenen bekogeld. Het is moeilijk om het overzicht te houden van de situatie in Parijs, maar het ziet er (nog) niet naar uit dat de rellen even hevig worden als vorige week zaterdag. Ondanks het feit dat verschillende winkels op de Champs-Elysées – opnieuw het hart van de protesten – gesloten zijn, slaagden manifestanten erin de houten beschermingspanelen van één complex los te trekken. Ze poogden er ook brand te stichten.

Journalisten zagen in de straten in de omgeving van de Place de l’Etoile uitgebrande voertuigen staan. In één straat waren ook de ramen van verschillende winkels ingeslagen.Op verschillende andere plaatsen moesten de ordediensten traangas inzetten om de menigte uiteen te drijven. Vlakbij de Place de la République charcheerde de cavalerie.

Volgens cijfers van de politie zijn 27 actievoerders vandaag gewond geraakt. Ook drie agenten liepen verwondingen op. Het is niet gekend hoe ernstig hun toestand is.

bron: Belga