EK veldlopen Tilburg - Pieter-Jan Hannes loopt Mixed Relays: "Zeker een kans dat we op hoogste schavotje staan"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zondag vindt in Tilburg het 25e Europees kampioenschap veldlopen plaats. België vaardigt voor het eerst een ploeg af naar de Mixed Relays, een gemengde aflossing waarbij vier atleten samen 5.8 kilometer afleggen, en wordt al meteen tot de topfavorieten gerekend. Pieter-Jan Hannes bevestigt dat er hoog gemikt wordt. "Mijn laatste internationaal kampioenschap was Rio in 2016", zegt Hannes, die de laatste jaren zijn beste niveau niet meer haalde. "Ik moest heel diep graven in mijn kast om nog een outfit van Team Belgium te vinden." Bij de Mixed Relays loopt eerst een man 1.200 meter, dan een vrouw 1.500 meter, vervolgens een man 1.500 meter om te eindigen met een vrouw die 1.600 meter aflegt. Voor België treden in volgorde Ismael Debjani, Elise Vanderelst, Hannes en Sofie Van Accom aan.

"Wij gaan morgen eigenlijk hetzelfde doen als de Belgian Tornados op de piste, maar dan langer en in een veld", grapt Hannes. "Er is trouwens zeker een kans dat wij net als de Tornados afgelopen zomer op het hoogste schavotje staan. In de breedte is België een van de sterkste 1.500 meternaties."

Wie ziet Hannes dan, behalve de Belgen zelf, als favoriet voor zondag? "De Fransen brengen op papier de grootste namen aan de start, maar ik wil toch ook de Britten niet onderschatten. Zij lopen met onbekende namen, maar de selectie halen in Groot-Brittannië betekent per definitie dat je kan lopen."

bron: Belga