EK veldlopen Tilburg – Nieuwe topsportcoördinator Franstalige atletiekbond: “Het zijn de medailles die tellen”

Frédéric Kimmlingen volgde in augustus Stéphanie Noël op als topsportcoördinator van de Franstalige atletiekbond LBFA. Geen makkelijke taak, want Noël was graag gezien en bovendien succesvol. Vijf van de zes Belgische medailles op het afgelopen EK atletiek in Berlijn waren van Franstalige makelij. Zondag staat Kimmlingen, voorheen actief in dezelfde fucntie bij de Luxemburgse atletiekbond, op het EK veldlopen voor een eerste internationale opdracht. “Er zijn mogelijkheden in alle zeven de wedstrijden, en vooral in de Mixed Relays”, blikt Kimmlingen vooruit op het EK veldlopen in Tilburg. “Ik hoop altijd op een leuke verassing. Onze beloften mannen zijn bijvoorbeeld sterk. Bij de jongeren durft nog wel eens iemand zichzelf te overtreffen op zo’n kampioenschap.”
Is er dan een concrete doelstelling voor de Belgen? “Het mooist vind ik medailles halen. Het zijn die medailles die uiteindelijk tellen. Top acht of top tien is interessant voor de echte kenners, maar de rekeningen worden gemaakt op basis van het eremetaal. Hopelijk kunnen we naar huis keren met minstens één medaille in de valies, misschien zelfs twee of drie.” De uitspraken van Kimmlingen over medailles vormen een stijlbreuk met het verleden, waar het woord medaille meestal angstvallig vermeden werd.
Ook opvallend is de interesse van Kimmlingen voor het veldlopen. Al jaren was er geen topsportcoördinator, noch aan Vlaamse noch aan Franstalige zijde, aanwezig op een EK veldlopen. Staat de cross, geen olympische sport, dan niet langer zuiver in teken van de piste? “Er zijn zo veel atleten die de cross heel serieus nemen, dus doe ik dat ook. Dit kampioenschap moet van mij niet per definitie in het teken staan van doelen later op het seizoen, maar kan ook een hoofddoel vormen op zich.”

bron: Belga