Einde Zweedse coalitie - CD&V "staat achter oranje-blauw"

door
Belga
Leestijd 1 min.

CD&V-staatssecretaris Pieter De Crem wordt minister en de partij "staat achter oranje-blauw". Dat bevestigt de partijwoordvoerder zaterdagavond. Premier Charles Michel kondigde zopas op een persconferentie aan dat hij morgen/zondag naar Marrakesh vertrekt in naam van de regering. Nauwelijks een uur daarvoor had N-VA-voorzitter Bart De Wever verklaard dat zijn ministers de facto uit de regering geduwd worden als de premier naar Marokko vertrekt. Michel "nam er akte van dat de N-VA de Zweedse coalitie verlaat" en bedankte hen voor het geleverde werk. De regering gaat verder als een oranje-blauwe coalitie, met twee staatssecretarissen die worden opgewaardeerd tot minister.

Voor CD&V is dat staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem, bevestigt woordvoerder Steffen Van Roosbroeck. "Wij staan achter oranje-blauw", klinkt het. "De premier gaat morgen naar Marrakesh, daarna is dat verhaal achter de rug en kunnen we verder werken."

Hoe dat laatste precies in zijn werk zal gaan, is nog niet duidelijk. De premier plant na zijn terugkeer consultaties in het parlement. Ook volgens CD&V moet daarover nog "verder overlegd" worden.

bron: Belga