Belgen in het buitenland - Tottenham-Belgen winnen in Leicester, Praet en Sampdoria halen punt bij Lazio

Tottenham Hotspur heeft zaterdag de voetbalavond in de Premier League afgesloten met een 0-2 zege op het veld van Leicester City. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen stonden het hele duel centraal achterin bij de bezoekers. Mousa Dembélé is nog steeds out met een enkelblessure. De Zuid-Koreaan Son Heung-min brak in de toegevoegde tijd van de eerste helft de ban voor de Londenaars met een prachtig schot van net buiten de zestien. Op het uur verdubbelde Dele Alli de bezoekende voorsprong met een rake kopbal, zijn vijftigste goal voor Tottenham. De Spurs springen door de zege in de stand opnieuw over Chelsea, dat eerder zaterdag Manchester City haar eerste seizoensnederlaag aansmeerde, naar de derde plaats. Leicester is negende.

In de Serie A sloten Lazio en Sampdoria de debatten met een spectaculair 2-2 gelijkspel. Na de openingstreffer van Quagliarella (23.) moest Lazio tot tien minuten voor tijd wachten vooraleer Acerbi kon gelijkmaken. De Biancocelesti leken de drie punten nog thuis te kunnen houden toen Immobile zes minuten in blessuretijd een elfmeter benutte. Dat bleek echter voorbarig. Sampdoria-invaller Saponara legde liefst negen minuten in de toegevoegde tijd de 2-2 eindstand vast. Bij de bezoekers speelde Dennis Praet zeventig minuten. Voor de thuisploeg bleven Silvio Proto en Jordan Lukaku het hele duel op de bank. In het klassement blijft Lazio vijfde, Sampdoria is achtste.