Aanschuiven op E17 in Rekkem door actie van gele hesjes

Aanschuiven op E17 in Rekkem door actie van gele hesjes

Ook op de E17 in West-Vlaamse Rekkem vlakbij de Franse grens voeren de gele hesjes vandaag actie. De actievoerders hebben in beide richtingen de weg gebarricadeerd. Auto’s in de richting van Frankrijk kunnen mondjesmaat passeren, vrachtwagens worden niet doorgelaten. “Het klopt dat er ook in Rekkem actie gevoerd wordt door de gele hesjes”, zo bevestigt Stefaan Vannieuwenhuyse, woordvoerder van de politiezone Grens-Leie. “Het verkeer aan de grensovergang op de E17 wordt in beide richtingen tegengehouden waardoor het aanschuiven is. We hebben nog geen zicht op het aantal betogers, maar we zullen bekijken met de federale wegpolitie en de Franse collega’s hoe we dit zullen oplossen.”

Er werden enkele vuurtjes gemaakt, en personenwagens worden slechts druppelsgewijs doorgelaten. Vrachtverkeer wordt tegengehouden. Bestuurders rijden best via de verkeerswisselaar in Aalbeke naar de A17/E403 in de richting Doornik/Frankrijk, zo laat de wegpolitie West-Vlaanderen weten.Eerder deze ochtend werd al een blokkade opgeworpen op de E40 tussen Adinkerke en Ghyvelde, daar kan het verkeer in de richting Frankrijk ondertussen over één rijstrook.

Net als vorige week zaterdag voeren de gele hesjes vandaag actie. Oorspronkelijk waren de acties gericht tegen de dure brandstofprijzen, maar ondertussen gaat het om een algemeen ongenoegen over de stijgende levensduurte. Ook Brussel maakt zich op voor een nieuwe betoging van de gele hesjes.

bron: Belga