Wisselvallig en winderig weekend op komst

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het zwaarbewolkt tot betrokken met af en toe lichte regen of motregen. De maxima werden rond de middag gemeten en liggen tussen 8 en 12 graden. De rukwinden kunnen oplopen tot 75 km/uur of iets meer.

Zaterdag wordt het wisselvallig en winderig, met af en toe buien, die talrijker zijn in de Ardennen. Na de middag is er vooral ten zuiden van Samber en Maas nog kans op een bui. Elders wordt het dan tijdelijk droger met opklaringen in afwachting van een nieuwe regenzone die op het einde van de dag het westen van het land bereikt. De maxima liggen tussen 6 graden in de Ardennen en 11 graden in het westen. De wind waait vrij krachtig, en aan zee krachtig, uit zuidwest tot west. Er is nog kans op rukwinden tot 70 km/uur.

Zondag is het meestal bewolkt met talrijke buien, die vanaf de Noordzee over ons land trekken. Deze buien kunnen lokaal fel zijn en gepaard gaan met een donderklap en windstoten van 60 tot lokaal 85 km/uur. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden.

Maandag blijft het wisselvallig, maar de buien zullen waarschijnlijk minder talrijk zijn dan zondag. Op de Ardense hoogten kan er af en toe winterse neerslag vallen. De maxima schommelen tussen 3 en 8 graden. De west- tot noordwestenwind neemt iets in kracht af en wordt matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee en in de Ardennen.

Dinsdag en woensdag is het meestal droog, maar gevoelig kouder met maxima rond 5 graden in het centrum en nachtvorst in de Ardennen en de Kempen. In het oosten van het land worden de opklaringen waarschijnlijk breder. In het westen is wat lichte neerslag niet uitgesloten.

Donderdag is het eerst overwegend droog, maar bewolkt. Later trekt een storing van west naar oost over het land, vrijdag gevolgd door enkele buien. Zeker in Hoog-België kan er af en toe winterse neerslag vallen. Maxima rond 5 graden in Vlaanderen.

bron: Belga