Steun voor zes bijkomende projecten met drijvende zonnepanelen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vlaanderen kent investeringssteun toe aan zes bijkomende projecten met drijvende zonnepanelen. De projecten zijn goed voor 11 megawatt aan hernieuwbare energie en zullen samen tot 4,1 miljoen euro steun krijgen. Dat heeft Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) bekendgemaakt. Projecten met drijvende zonnepanelen komen in aanmerking voor Vlaamse investeringssteun. Daarbij is de graad van innovatie bepalend voor de hoogte van de ondersteuning. Sowieso bedraagt de steun maximaal 25 procent van de in aanmerking komende kosten.

Na een eerste goedgekeurd dossier in oktober zet de regering nu het licht op groen voor steun aan zes nieuwe projecten. Het gaat om drie projecten in Dilsen-Stokkem en projecten in Kallo, Wuustwezel en Niel. De zes projecten samen zullen maximaal 4,1 miljoen euro steun krijgen. Elk project test een aantal vernieuwingen uit, gaande van dubbelzijdige zonnepanelen met actieve koeling tot vlottenstructuren die bestand zijn tegen grote waterpeilschommelingen.

"Vernieuwende technologieën geven we graag een duwtje in de rug. Innovatie is ontzettend belangrijk om de energieomslag te versnellen", zegt Open Vld-minister Bart Tommelein.

bron: Belga