Na klimaatmars: 3,75 hectare klimaatbossen in Willebroek en Kortrijk

Na klimaatmars: 3

De organisatoren van de klimaatmars van afgelopen zondag hadden beloofd dat er voor elke deelnemer een vierkante meter bos aangelegd zal worden. BOS+ meldt vandaag dat er 3,75 hectare nieuwe klimaatbossen aangelegd zullen worden in Kortrijk en Willebroek, de rest wordt in Ecuador en Oeganda aangeplant. Aan de Claim the Climate-klimaatmars namen zondag 75.000 mensen deel. Met de belofte voor elke deelnemer een klein stukje bos aan te planten, hoopten organisatoren Climate Express, Klimaatcoalitie en BOS+ zoveel mogelijk mensen in Brussel te krijgen.

Bij BOS+ hebben ze zich nooit zorgen gemaakt dat ze nu in totaal 7,5 ha bos moeten aanplanten. “Sinds zondag is de bereidheid om te bebossen weer wat groter geworden”, zegt Bert De Somviele van BOS+. “Mensen lijken steeds meer te beseffen hoe belangrijk bos en bomen wel zijn. De klimaatmars zit daar vast en zeker voor iets tussen.”Zowel in Willebroek als Kortrijk zijn ze blij met het nieuwe bos. Er is bewust voor gekozen om de helft in Vlaanderen en de helft in de tropen aan te planten. “De klimaatverandering is een wereldwijde uitdaging en onze levensstijl in Vlaanderen heeft een impact die tot aan de andere kant van de planeet reikt”, klinkt het.

BOS+ zegt hiermee te doen waar het beleid maar niet in slaagt: “werk maken van een doortastend bos- en klimaatbeleid”. Tegelijk lanceert de organisatie een oproep aan grondeigenaars in Vlaanderen, om gronden te laten bebossen.

bron: Belga