KI Antwerpen – Bart De Pauw weet vrijdag of hij klachten over hem mag inkijken

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist vrijdag of televisiemaker Bart De Pauw de verzegelde enveloppen mag inkijken met daarin de klachten over zijn gedrag die door de preventieadviseur van de VRT verzameld werden.
Bart De Pauw kwam op 9 november vorig jaar met een videoboodschap naar buiten waarin hij meldde dat de VRT de samenwerking had stop gezet. Er waren anonieme meldingen binnen gekomen over ongepast gedrag van hem. Hij benadrukte dat het niet over fysieke aanrandingen ging, maar eerder om flirterige sms’jes.
Twee dagen later werd er een huiszoeking uitgevoerd in de gebouwen van de VRT. Er werden daarbij verzegelde omslagen in beslag genomen met daarin getuigenissen van vrouwen, die over het gedrag van De Pauw geklaagd hadden bij de preventieadviseur.
De advocaat van de televisiemaker vroeg enkele weken geleden aan de onderzoeksrechter om die omslagen te mogen inkijken. De VRT verzet zich daartegen omdat de inhoud onder het beroepsgeheim van de preventieadviseur valt. De KI beslist vrijdag of de enveloppen ontzegeld mogen worden.

bron: Belga