Dertien transmigranten opgepakt bij controleactie in West-Vlaanderen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Twee West-Vlaamse politiezones hebben gisteren een gezamenlijke controleactie uitgevoerd tegen mensensmokkel en grenscriminaliteit in de buurt van de Franse grens. Ook het station van Kortrijk werd uitgekamd. Dertien transmigranten werden opgepakt. De politiezones Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede) en Grensleie (Menen-Wevelgem) hebben donderdag samen met de federale politie en Securail een controleactie gehouden. Niet alleen de grensparking in Rekkem, maar ook de parking van het Shelltankstaton langs de E17 in Marke en de industriezones LAR (Lauwe-Aalbeke-Rekkem) en Wevelgem-Zuid werden gecontroleerd. Ook de Kortrijkse stationsbuurt en de uitgaansbuurt werden uitgekamd.

Met een speurhond en co-apparatuur werden meer dan 114 voertuigen gecontroleerd, onder andere op de aanwezigheid van personen in de laadruimte. Zowel inzittenden als aanwezigen op de parking werden gecontroleerd. Na een grondige screening van 44 personen, bleken dertien onder hen transmigranten te zijn. Zij werden opgepakt en ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken

"Wij willen tonen dat mensensmokkel en transmigratie ook in deze regio aangepakt en in kaart gebracht wordt. De problematiek gaat vaak gepaard met de nodige inbreuken en overlast ten koste van bestuurders, treinreizigers en -begeleiders", zo klinkt het bij politiezone Vlas. Het is de tweede gezamenlijke politieactie in een maand tijd.

bron: Belga