BBC-presentatrice loopt weg tijdens uitzending en pleegt zelfdoding

Foto Twitter / @vickiarcher1

BBC-presentatrice Vicki Archer, die in augustus tijdens haar radio-uitzending wegliep en enkele uren later dood in haar woning werd gevonden, heeft zichzelf van het leven beroofd. 

Het tragische voorval vond plaats in augustus, maar tot nu toe werd er geen informatie vrijgegeven over de doodsoorzaak. De BBC heeft nu bekend gemaakt dat het om zelfdoding ging.

De 41-jarige Archer, een gescheiden moeder van drie kinderen, presenteerde het BBC-programma ‘Radio Shropshire’. In augustus stapte ze halverwege de uitzending op en liet collega’s weten dat ze “even een pauze” nodig had.

Drie uur later werd Archers levenloze lichaam in haar woning gevonden door haar stiefvader, die samen met haar moeder op bezoek kwam. De man belde onmiddellijk de hulpdiensten, die hem telefonisch instructies gaven om zijn stiefdochter, die zichzelf had opgehangen, te reanimeren. Het was echter te laat. Kort na hun aankomst verklaarden hulpverleners Vicki Archer dood.

Innerlijke demonen

Enkele weken voor haar overlijden had Archer een aantal berichten geretweet over geestelijke gezondheidsproblemen. Ook had de radiopresentatrice het telefoonnummer van de zelfmoordlijn gedeeld en schreef ze over ’pijnlijke roddels’. “Roddels zijn vrijwel nooit vriendelijk, positief of aanmoedigend. Het is bijtend, kwetsend en heeft normaal gesproken niets met jou te maken. Je hoeft er geen deel van uit te maken. Zeg ’nee, bedankt’ en ga weg.”

 

Komend voorjaar zal de familie een herdenkingsceremonie van haar leven houden. In een verklaring laten ze nu weten: “Haar levensvreugde was aanstekelijk, ze was een fantastische moeder en dochter en haar charme maakte iedereen die haar kende aan het lachen. We zullen haar altijd missen en we willen haar, en alles wat ze heeft bereikt, in ere houden.”

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer van de Zelfmoordlijn, 1813 of op zelfmoordlijn.be