Weerbericht – Zwaarbewolkt maar overwegend droog

Donderdag kan er tijdelijk nog wat motregen vallen in het oosten van het land en hier en daar is het ook nevelig. Na het optrekken van het ochtendgrijs blijft het vaak zwaarbewolkt met enkele schaarse opklaringen. Een groot deel van de dag blijft het meestal droog, al kan er hier en daar wat gedruppel vallen, voorspelt het KMI. In de loop van de namiddag bereikt een storing met lichte regen geleidelijk het westen van het land en trekt ’s avonds van west naar oost door het land. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 12 of 13 graden in het westen.
Donderdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden met regen. De minima liggen tussen 7 en 12 graden. De zuidwestenwind neemt in de loop van de nacht toe naar matig tot vrij krachtig, met rukwinden tussen 50 en 60 kilometer per uur.
Vrijdag is het grijs met ’s ochtends wat lokale lichte neerslag. Vervolgens bereikt een meer actieve regen- en buienzone ons land vanaf het westen. De maxima liggen tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 12 graden in het westen. De wind waait meestal vrij krachtig uit het zuidwesten. In de loop van de namiddag ruimt hij naar zuidwest tot west. Aan zee wordt hij later krachtig tot hard. We verwachten rukwinden tussen 60 en 70 km per uur of op sommige plaatsen zelfs tot 80 km per uur.
Tijdens het weekend wordt het wisselvallig met soms opklaringen maar dikwijls ook zwaarbewolkte perioden met buien. Deze buien kunnen pittig zijn en op de Ardense hoogten kunnen ze soms vergezeld zijn van stofhagel. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden en dit bij een stevige westenwind.
Ook maandag en dinsdag blijft het nog wisselvallig. In de Ardennen verwachten we soms buien van smeltende sneeuw. Elders komen er meestal regenbuien tot ontwikkeling, maar een beetje korrelhagel of smeltende sneeuw valt toch niet uit te sluiten. De maxima liggen tussen 2 en 3 graden op de Hoge Venen en 7 of 8 graden in het westen. In de Ardennen verwachten we lichte nachtvorst.
Vanaf woensdag wordt het droger en rustiger, maar ook kouder met verspreide nachtvorst en maxima tussen 0 en 4 graden.

bron: Belga