Club Brugge opent achttiende speeldag op veld van Waasland-Beveren

door
Belga
Leestijd 2 min.

Landskampioen Club Brugge trapt morgenavond de achttiende speeldag in de hoogste voetbalklasse op gang. Blauw-zwart trekt naar de Freethiel voor een duel met rode lantaarn Waasland-Beveren. Club Brugge tankte de voorbije week vertrouwen met het gelijkspel in Dortmund en de vlotte 3-0 overwinning tegen Standard. Bij Waasland-Beveren kende de nieuwe coach Adnan Custovic, de opvolger van Yannick Ferrera, dan weer een debuut in mineur. Beide wedstrijden tegen degradatieconcurrenten Moeskroen (1-2) en Eupen (1-0) werden verloren. Met 11 punten bengelen de Leeuwen samen met Lokeren helemaal onderin.

Mits winst nadert Club Brugge in het klassement tot op 1 punt van leider KRC Genk. De Limburgers ontvangen zaterdag in de vooravond (18u) Kortrijk.

Later op de avond staan nog drie wedstrijden op het programma. Om 20 uur speelt Moeskroen gastheer voor Zulte Waregem en trekt Lokeren naar Oostende. De mooiste affiche wordt om 20u30 afgetrapt. STVV, dat na een 12 op 12 is opgeklommen naar de vijfde plaats, speelt dan thuis tegen Standard, de nummer 7.

Antwerp kreeg op de vorige speeldag een tik van Sint-Truiden (1-3) maar staat nog altijd knap derde. De Great Old trekt zondagnamiddag (14u30) naar Cercle Brugge.

Anderlecht moet zich na een 0 op 6 (4-2 tegen STVV en 0-1 tegen Genk) herpakken en krijgt daarvoor de kans tegen Charleroi (18u). De Karolo's wonnen evenwel hun drie laatste competitieduels, doen weer volop mee voor play-off 1, en trekken dus met vertrouwen naar het Vanden Stockstadion.

De speeldag wordt zondagavond (20u) afgesloten met een duel in de Ghelamco Arena tussen AA Gent en Eupen.

bron: Belga