Jongetje van zeven is best betaalde Youtuber

Ryan is zeven jaar oud en verdiende in 2018 bijna 20 miljoen euro. Daarmee is het Amerikaanse jongetje de best verdienende YouTuber van het jaar. Hij laat daarmee beroemdheden als Jeffree Star en Logan Paul achter zich.

Forbes

Zoals elk jaar komt Forbes ook nu weer aandraven met lijstjes. Een daarvan is de lijst met best betaalde YouTubers. De top tien wordt gekenmerkt door duizelingwekkende bedragen, waarbij niemand minder dan twaalf miljoen incasseerde. Enkele bekende namen passeren de revue. De beruchte Paul Logan kwam eerder dit jaar in het nieuws kwam door zijn ophefmakende video van een zelfmoord in het Japanse ‘zelfmoordbos’, maar staat nog steeds op tien. Op vijf staat de Amerikaanse visagist Jeffree Star. Hij verzamelde elf miljoen abonnees en is medeoprichter van Jeffree Star Cosmetics.

Ryan ToysReview

Op nummer een staat wellicht de meest opvallende veelverdiener. Ryan is zeven jaar oud en is intussen al vier jaar actief op YouTube. Op zijn kanaal beoordeelt hij de nieuwste spelletjes, terwijl zijn mama achter de camera staat. En dat elke dag opnieuw. Het jongetje heeft 17 miljoen abonnees en in totaal werden zijn video’s 26 miljard keer bekeken. Bovendien heeft hij zijn eigen speelgoedlijn in samenwerking met de Amerikaanse supermarktketen Walmart. Het geld? Dat komt op een spaarboekje voor Ryan en zijn broers, zodat ze later zonder zorgen kunnen gaan studeren.