Bewezen! Een grote man en kleine vrouw hebben het beste huwelijk

Een grote man en kleine vrouwhebben het beste huwelijk
Instagram / @kelc33

Het cliché dat vrouwen grote mannen aantrekkelijker vinden, gaat al lang mee. Nu wordt het ook bevestigd door wetenschappelijk onderzoek. Een grote man en kleine vrouw zouden het beste huwelijk hebben!

De toekomst ziet er niet zo rooskleurig uit voor kleine mannen. Een wetenschappelijke studie, uitgevoerd bij 8.000 koppels, heeft de samenhang tussen de lengte van de man en de tevredenheid van de vrouw onderzocht. Wat blijkt? Hoe groter de echtgenoot, hoe gelukkiger zijn levenspartner. Al zou dit alleen gelden voor de eerste 18 jaar huwelijk.

Plaats in de maatschappij

Dat vrouwen vaak vallen op grote mannen, heeft volgens het onderzoek te maken met hun plaats in de samenleving. Vroeger kozen vrouwen voor forse mannen omdat zij de beste jagers waren. Vandaag vinden ze hen attractief omdat ze zelfzeker zijn. Bovendien worden ze op de werkvloer beschouwd als betrouwbaar en getalenteerd. Ze verdienen dus ook meer geld, waardoor ze nog meer bekijks hebben bij de dames.

Niet getreurd

Maar er is niet alleen slecht nieuws voor de hobbits van het mannelijke geslacht. De studie benadrukt dat lengte er in eigenlijk niet toe doet. Er zijn veel factoren die bijdragen aan een goede relatie, zoals emotionele connectie of een daverend seksleven. Kleine mannen hoeven zich dus geen zorgen te maken!