EuroLeague basket (v) - Castors Braine lijdt zware nederlaag in Praag

Landskampioen Castors Braine heeft woensdag met 82-63 verloren bij het Tsjechische USK Praag op de vijfde speeldag in groep A van de EuroLeague basketbal voor vrouwen. Voor Braine was het al de vierde nederlaag, en dus blijft het zevende en voorlaatste. Praag domineerde van in het begin en stond na tien minuten 24-13 voor. Bij de rust was die voorsprong nog veel verder opgelopen, tot 53-26. Castors Braine kon in de tweede helft de rug nog rechten en won beide kwarten met eerst 16-18 en nadien 13-19, maar zonder in de buurt van de overwinning te komen.

De Amerikaanse Alyssa Thomas blonk bij de Tsjechen uit met 23 punten, maar ook haar landgenote Celeste Trahan-Davis speelde verdienstelijk voor de Waals-Brabanders en was goed voor 19 punten. Verder vielen vooral de 23 balverliezen op bij Castors Braine. Alleen tegen het Italiaanse Schio konden onze landgenoten voorlopig winnen.

Nog in groep A won het Russische Orenburg met 72-49 van het Franse Villeneuve-d'Ascq. Op 12 december ontvangt Castors Braine in de Spiroudôme in Charleroi het Franse Bourges. De eerste vier van elke groep gaan door, de nummers vijf en zes worden opgevist in de EuroCup.

In groep B ging het Turkse Hatay van de Belgische Hind Ben Abdelkader met 87-74 onderuit bij de landgenoten van Fenerbahçe. De Belgian Cat speelde alle 40 minuten en maakte 16 punten. Hatay staat voorlopig vierde in groep B.