Croky Cup - Genk, Oostende, Sint-Truiden, Eupen en KV Mechelen naar kwartfinales

Racing Genk, Oostende, Sint-Truiden, Eupen en KV Mechelen hebben zich woensdag voor de kwartfinales van de Beker van België geplaatst. Zij schaarden zich bij AA Gent en Kortrijk, die zich dinsdag al plaatsten. Union Sint-Gillis en Knokke strijden donderdag om de laatste stek bij de laatste acht. Competitieleider Racing Genk ging met 1-3 winnen in Charleroi. Bij de rust stond de thuisploeg nog 0-1 voor, dankzij Gholizadeh (35e). In de tweede periode keerden voormalig Charleroiverdediger Sébastien Dewaest (54e), Joakim Maehle (77e) en Zinho Gano (93e) de situatie om.

Oostende plaatse zich in een strafschoppenreeks ten koste van Moeskroen. Na 90 minuten was het 2-2 gelijk, na verlengingen 3-3. De Henegouwse thuisploeg, die na 48 minuten met tien voort moest na rood voor Christophe Diedhiou, kwam twee keer op voorsprong, maar Indy Boonen (45e) en sindrit Guri (81e) vlakten de doelpunten van Frank Boya (14e) en Yannis Mbombo (80e) uit. In de verlengingen was het Oostende dat op voorsprong kwam, via Richairo Zivkovic (101e). In de slotminuut zette Mbaye Leye de 3-3 op het bord, maar in een strafschoppenreeks (4/5) gingen de bezoekers alsnog met de kwalificatie aan de haal.

Lokeren, gedeeld laatste in 1A, werd 2-0 uitgeschakeld door KV Mechelen, de leider in 1 B. Eupen liet zich niet verrassen door amateurclub Deinze. De oostkantonners wonnen met 1-3. Sint-Truiden trok tegen Mandel United uit de tweede amateurreeks met 3-2 aan het langste eind.

In de kwartfinales is Sint-Truiden - AA Gent de blikvanger. Oostende staat voor een lange verplaatsing naar Eupen, KV Mechelen ontvangt Kortrijk en Racing Genk moet naar Sint-Gillis of Knokke. De wedstrijden worden 18, 19 of 20 december gespeeld.