Belgen in het buitenland - Manchester United, met invallers Lukaku en Fellaini, deelt punten met Arsenal

Manchester United en Arsenal hebben woensdag 2-2 gelijkgespeeld in een topper op de vijftiende speeldag van de Engelse Premier League. Rode Duivels Romelu Lukaku en Marouane Fellaini moesten vrede nemen met een invallersrol. José Mourinho probeerde het met een schokeffect bij Man United en voerde liefst zeven wissels door in vergelijking met de laatste wedstrijd. Toch bracht Shkodran Mustafi (26.) Arsenal op voorsprong, maar Anthony Martial (30.) maakte al snel gelijk. Lukaku verving Martial na 63 minuten, nadien scoorden beide ploegen opnieuw via Alexandre Lacazette (68.) en Jesse Lingard (69.). Fellaini viel achttien minuten voor tijd nog in, maar kon niets meer aan de score veranderen.

Tottenham trad met slechts één Belg, Toby Alderweireld, aan tegen Southampton. Jan Vertonghen was geschorst, Mousa Dembélé geblesseerd. Harry Kane (9.) opende al vroeg de score, Lucas (51.) en Son Heung-Min (55.) breidden uit tot 3-0. Charlie Austin (90+3.) redde in het slot nog de eer voor de bezoekers.

In Frankrijk liet PSG voor de tweede keer dit seizoen punten liggen. Thomas Meunier startte, maar moest vrede nemen met een 1-1 gelijkspel bij Straatsburg en werd negen minuten voor tijd vervangen. Kenny Lala (41.) had eerder de score geopend voor de thuisploeg, Edinson Cavani (71.) maakte gelijk.