Zo geraak je die vervelende zuigplek kwijt

Zo geraak je die vervelende zuigplek kwijt
Foto Unsplash

Heb je een souvenirtje overgehouden aan die stomende sekspartij? Het is misschien een leuke herinnering, maar soms is het gewoon geen optie om er trots mee rond te paraderen. En je kan ook niet altijd een rolkraag aan. Dus bij deze wat handige tips om je zuigplek kwijt te spelen!

Wat is een zuigplek juist?

Op zich is het niet meer dan een blauwe plek op een vaak irritant zichtbare plaats. Door de zuigkracht barsten verschillende haarvaten – hele kleine bloedvaten. Bloed ‘lekt’ als het ware net onder je huidoppervlak. En dat zorgt dan weer voor die opvallende kleur en vorm. Net als een normale blauwe plek, verandert ook deze van kleur tijdens het helingsproces.

Oplossingen

Arnicazalf

Arnicazalf vermindert in het algemeen huidzwellingen en -ontstekingen. Vaak zit er ook vitamine K in het middeltje, wat ervoor zorgt dat je bloed sneller stolt. Hoewel het onduidelijk is waarom dat juist helpt bij het genezingsproces, zal je zuigplek er alleszins wel bij varen.

Oogcrème en anti-cellulitiscrème

In veel oogcrèmes zit eveneens vitamine K verwerkt om van die vervelende donkere kringen af te komen. Dat kleine tubetje is dus ideaal voor je zuigplek! Hetzelfde geldt trouwens voor je anti-cellulitiscrème. Het effect daarvan is dan weer te danken aan de cafeïne die erin zit. Dat bestanddeel minimaliseert de bloedlekkage in je huid.

Jade roller

Dat bizarre rolding voor je gezicht bewijst ook z’n nut bij zuigplekken. De verklaring daarvoor is heel simpel. Een zuigplek is een bloedlekkage in je huid, dus als je op tijd druk uitoefent, kan dat de schade beperken. Wacht dus geen uren voor je dit gebruikt, maar pak het ‘probleem’ zo snel mogelijk aan.

IJs

Bij een gewone blessure is ijs vaak een uitkomst en hetzelfde geldt voor een zuigplek. De zwelling vermindert en het kan vermijden dat je zuigplek al te dramatische vormen en kleuren aanneemt.

Hydratatie als preventiemiddel

Heb je echt voortdurend last van zuigplekken? Probeer er dan voor een vrijpartij aan te denken om je huid goed te hydrateren. Dat is niet alleen aangenaam voor je partner, maar werkt ook goed als preventiemiddel tegen zuigplekken. Je huid kan zich dan beter beschermen en zal minder makkelijk een zuigplek ontwikkelen.

Concealer

Als al het voorgaande niet werkt, of als je echt gehaast bent, is er uiteraard nog altijd concealer. Bij zuigplekken is het echter noodzakelijk om aan ‘colour correcting’ te doen. Kijk naar de kleur van je zuigplek en pas daaraan de kleur van je concealer aan. Is de plek paars? Neem dan een gele of groene corrector. Bij een gelige schijn is een roze corrector ideaal. Werk af met gewone, huidkleurige concealer, poeder af en je bent klaar om de deur uit te gaan!