Schilderij uit serie ‘Allo Allo’ geveild voor topbedrag

Schilderij Allo Allo geveild voor topbedrag
Foto BBC

Een anonieme koper heeft een mooi bedrag neergeteld voor het schilderij ‘The Fallen Madonna With The Big Boobies’ uit de Britse serie ‘Allo Allo’. Het kunstwerk ging de deur uit voor 17.000 euro. 

‘Allo Allo’ speelde zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de komedieserie werd ‘The Fallen Madonna With The Big Boobies’ in Frankrijk gestolen door de Duitsers. Het was zogezegd één van de favoriete schilderijen van Adolf Hitler. De zoektocht naar het kunstwerk was één van de rode draden van de populaire show.

Fictieve kunstenaar

Het portret werd in het verhaal geschilderd door de verzonnen kunstenaar Van Clomp. Na het laatste seizoen kreeg het een plaatsje in een filiaal van de BBC, die het in 2007 verkocht voor 4.500 euro. Om onbekende redenen wilde de eerste koper er nu plots vanaf.

Nieuwe eigenaar

Volgens het veilinghuis waren er 25 geïnteresseerden en werd de waarde van het schilderij geschat op 10.000 euro. De nieuwe eigenaar betaalde er uiteindelijk 17.000 euro voor. Hij zou een Fransman zijn die “wil dat het meesterwerk naar huis gaat”.

Schilderij Allo Allo geveild voor topbedrag
‘The Fallen Madonna With The Big Boobies’. Foto BBC