Sp.a wil premier steunen in parlement

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sp.a biedt de premier haar steun aan voor een wisselmeerderheid in het parlement. Dat zegt Kamerfractieleidster Meryame Kitir. "Wij steunen het migratiepact van begin af aan en als de premier nu steun zoekt buiten de meerderheid, dan gaan wij dat ook doen." De Kamercommissie Buitenlandse Zaken komt normaal gezien morgen om 10 uur bijeen om zich te buigen over tweee resoluties om het migratiepact goed te keuren. Premier Charles Michel kondigde na twee dagen van topoverleg met de belangrijkste ministers van de federale regering aan dat hij naar het parlement trekt om een meerderheid te zoeken voor het VN-migratiepact. Hij is ook van plan om volgende week naar Marrakesh te trekken, waar het pact officieel wordt aangenomen. Beide demarches zijn voor N-VA een reden om de regering te verlaten, verklaarden partijkopstukken eerder al.

Sp.a wil de premier alvast steunen in het parlement. "Wij steunen het migratiepact van begin af aan en als hij nu steun zoekt buiten de meerderheid, dan gaan wij dat ook doen." Ook Groen-kopstuk Kristof Calvo herhaalde woensdagavond dat zijn fractie bereid is een wisselmeerderheid te steunen.

De federale regering heeft er een bewogen dag op zitten, zeker nadat N-VA een campagne lanceerde tegen het VN-migratiepact. "Een ongezien politiek schouwspel", zegt Kitir. "Dat was politiek theater op de kap van de mensen, en een bestuurspartij onwaardig."

bron: Belga