Nafi Thiam kan ongelooflijke dubbel pakken als Wereldatlete van het Jaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vanavond wordt in Monaco op het gala van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) duidelijk of Nafi Thiam voor het tweede jaar op rij Wereldatlete van het Jaar kan worden. Onze landgenote, dit jaar goed voor de Europese titel in de zevenkamp, behoort opnieuw tot de vijf supergenomineerden. Behalve Thiam zijn ook de Britse sprintster Dina Asher-Smith (Europees kampioen op de 100, 200 en 4x100m en recent verkozen tot Europees Atlete van het Jaar), de Keniaanse Beatrice Chepkoech (nieuwe wereldrecordhoudster op de 3000m steeple), de Colombiaanse Caterine Ibarguen (Diamond League-laureate in het verspringen en hink-stap-springen) en de Bahamiaanse Shaunae Miller-Uibo (Diamond League-winnares van de 200m en snelste chrono op 400m sinds 2006) genomineerd.

De laureaat van de verkiezing wordt gekozen door drie partijen. De stemmen van de Raad van Bestuur van de IAAF tellen voor 50 procent mee, die van de leden van de IAAF voor 25 procent, net als de publieke stemmen (via Twitter en Facebook). Er kon tot 12 november worden gestemd.

Bij de mannen behoren Christian Coleman (wereldkampioen en wereldrecordhouder op de 60m indoor), Armand Duplantis (Europees kampioen polsstokspringen), Eliud Kipchoge (nieuwe wereldrecordhouder in de marathon), Kevin Mayer (wereldkampioen zevenkamp indoor) en Abderrahman Samba (beste chrono op 400m horden sinds 1992) de vijf supergenomineerden.

bron: Belga