N-VA haalt omstreden campagnefoto’s van Facebook en website

N-VA haalt omstreden campagnefoto's van Facebook en website

N-VA heeft de omstreden campagne tegen het VN-migratiepact zopas van haar Facebookpagina en website gehaald. De affiches deden bij heel wat politici van oppositie en meerderheid de wenkbrauwen fronsen. Te midden van de politieke hoogspanning in de Wetstraat over het VN-migratiepact lanceerde N-VA een campagne waarin ze uitlegt waarom ze die tekst niet wil steunen. “VN-migratiepact = focus op behoud eigen cultuur van de migrant”, of “VN-migratiepact = opsluiting van illegalen moeilijker maken”. Die slogans, in combinatie van beelden van gesluierde vrouwen, of jongeren op een bankje, werden de partij niet in dank afgenomen.

Onder meer Kristof Calvo en Wouter De Vriendt van Groen namen de campagne op de korrel, net als Robrecht Bothuyne van meerderheidspartij CD&V. Hij noemde de N-VA het “Nieuw-Vlaams Belang”.De partij heeft de afbeeldingen intussen van haar website en Facebookpagina gehaald. Ook intern was blijkbaar niet iedereen het eens met de toon van de campagne. Kamerfractieleider Peter De Roover zei zopas tijdens de hoorzitting met experten in de Kamer dat de affiches “niet zijn tonaliteit” waren.

Premier Charles Michel had de topministers van zijn regering om 15 uur samengeroepen, maar dat kernkabinet is voor onbepaalde duur uitgesteld. De premier wil zijn consultatieronde nu eerst verder zetten.

bron: Belga