George H.W. Bush overleden – Lichaam Bush opgebaard in Capitool

George H.W. Bush overleden - Lichaam Bush opgebaard in Capitool

Met een ceremonie in het Amerikaanse Capitool hebben de leden van de Senaat van de Verenigde Staten en van het Huis van Afgevaardigden afscheid genomen van de overleden oud-president George H.W. Bush. Voor het Witte Huis haalde vicepresident Mike Pence de verdiensten aan van de 41ste president van de VS, die het land van 1989 tot 1993 regeerde. “President Bush begeleidde de instorting van de Sovjetunie, de val van de Berlijnse Muur, en onder zijn leiding won Amerika de Koude Oorlog”, aldus Pence. “Toen George Herbert Walker Bush afscheid nam als president liet hij Amerika en de wereld vreedzamer, welvarender en veiliger achter.”
De fractieleider van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell, noemde Bush een “held”. Bush regeerde de VS bedaard. “Tijdens de Koude Oorlog en het ineenstorten van de Sovjetunie hield hij ons op koers.” De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan, had het over “een groot patriot”.
Het lichaam van Bush wordt maandagmiddag (lokale tijd) opgebaard in het Capitool. Burgers kunnen er woensdag afscheid nemen van hem.

bron: Belga