Croky Cup - AA Gent en KV Kortrijk stoten door naar kwartfinales

AA Gent en KV Kortrijk hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. De Buffalo's namen in de Ghelamco Arena met 3-0 vlot de maat van 1B-club Beerschot Wilrijk. KV Kortrijk legde in het eigen Guldensporenstadion de aartsrivaal Zulte Waregem over de knie met 1-0. AA Gent nam voor eigen publiek de partij meteen in handen. Yaremchuk trapte de vroege openingstreffer eerst nog tegen doelman Vanhamel aan, maar na ruim een kwartier was het wel raak. De Oekraïense spits combineerde goed met Odjidja en vlamde de 1-0 hoog in doel. Net voorbij het halfuur dacht Beerschot uit het niets gelijk te maken, maar de fantastische volley van Hoffer leverde geen doelpunt op. Scheidsrechter Boterberg keurde de 1-1 af wegens een overtreding van Noubissi. Aan de overkant werd de treffer van Rosted (41.) wel goedgekeurd: 2-0 na 45 minuten. De tweede helft was een maat voor niets. Beerschot Wilrijk maakte wat aanstalten op de aansluitingstreffer, maar zag zijn kansen helemaal gefnuikt toen Noubissi moest gaan douchen. De spits pakte een tweede gele kaart. In de slotminuten zette Chakvetadze (86.) de kroon op het Gentse werk.

In het Guldensporenstadion toonde de thuisploeg in een kansarme eerste helft de meeste drang naar voren. KV Kortrijk kwam op slag van rust dan ook niet onverdiend op voorsprong. Doelman Bossut had geen kans op het harde zondagsschot van flankverdediger Andriy Batsula (41.), die met een treffer bedankte voor zijn tweede speelkans. Zulte Waregem bracht na de pauze met Bongonda en Sylla extra buskruit tussen de lijnen, maar KV Kortrijk bleef de gevaarlijkste ploeg. Op het uur mocht Azouni alleen op Bossut afstormen, maar de doelman won het pleit. Invaller Teddy Chevalier dacht de boeken helemaal toe te doen, maar de Fransman stond buitenspel. Het bleef 1-0.

Woensdagavond worden vijf andere achtste finales afgewerkt, met vooral Charleroi-Genk als blikvanger. Donderdag strijden Union en Knokke, de killers van respectievelijk Anderlecht en bekerhouder Standard, in het Dudenpark om de laatste plaats in de kwartfinales.